HALLOWSCREAM! 2 – HORRORS OF THE BLACK MUSEUM

Artiest info
Website
facebook
Label: Atomicat Records

28 oude liedjes uit de periode 1954 tot 1963 staan er op de tweede verzamelplaat “Hallowscream! 2 – Horrors Of The Black Museum” van ‘Atomicat Records’ rond het thema ‘horror’. Heksen, tovenaars, demonen, duivels, spoken, aliens, voodoo en weerwolven duiken er op in de songs die door Dee Jay Mark Armstrong op dit album werden samengebracht. De liedjestitels verraden meestal wel wat soort angstaanjagende dingen we in de nummers mogen verwachten.

Opvallend is ook nu weer dat we amper iets van deze nummers vooraf kenden wat ook wel aangeeft hoe diep de samensteller van deze plaat is moeten duiken in het muziekarchief. Wat ook wel blijkt is dat het ‘horror’-thema door de jaren heen toch altijd actueel is gebleven en voor heel wat inspiratie bij componisten en vertolkers heeft gezorgd, eigenlijk net zoals het geval is geweest in de filmwereld waar monsters als de weerwolven, aliens, Godzilla, Dracula en Frankenstein voor spannende films bleven zorgen.

‘Halloween’ op 31 oktober is de ideale feestdag om al deze monsters voor één dag tot leven te laten komen en misschien kunnen de songs op het album “Hallowscream! 2” daarbij wel dienst doen om de angsten te helpen om zich wat sneller en heviger te laten manifesteren. Liedjes als “The Headless Ghost” van ‘Nightmares’, “Walkin’ With Satan” van ‘The Eden Rocks’, “The Green Werewolf” van ‘The Pharaohs’ en “Voodoo Queen And The Medicine Man” van Bill James kunnen daarbij voor de griezelige en bangmakende sfeer zorgen.

Op de audiovideo’s bij dit verhaal laten we u genieten van twee songs die op deze verzamelaar te vinden zijn: “Rock With The Devils” van Johnny Devlin en “Voodoo Voodoo” van LaVern Baker. Maar de resterende 26 tracks zullen eveneens bijdragen aan 66 minuten beven en trillen. Welkom in de duistere onderwereld van angstaanjagende wezens en hopelijk zien we u nadien ongeschonden terug in de ‘real world’.

(valsam)